Mikser, sparkel, tannsparkel, f.eks 10×10, flyte med myk gummi, flyte med svamp, bøtte med ruller.

Veggen skal være jevn og jevn. Hvis det er løse fragmenter av gips på overflaten, bør de fjernes, deretter skal hullene fylles, og hele overflaten skal grunnes. Veggen kan i tillegg forsterkes ved å legge inn glassfibernett.

Mursteinsfliser limes til underlaget med et lim med liten eller ingen flyt. De fleste av våre mursteinsfliser er høydejusterbare (60 mm eller 70 mm), så avstandsstykker kan brukes (standard er 10 mm). Vi kan lime ved hjelp av en kombinert metode: vi påfører lim på tannveggen med en sparkel og fliser og presser dem forsiktig. Fjern overflødig lim fra mellom flisene før det tørker.
Det er best å lime fliser fra flere forskjellige pakker for å kompensere for fargeforskjeller.

Klargjøring av overflaten for impregnering


Etter at limet har stivnet, rengjør overflaten for smuss og vent til overflaten er helt tørr. Hvis flisene er skitne med lim, kan du bruke sandpapir.

Impregnering


En tørr og smussfri overflate kan impregneres. Impregnering lar deg oppnå ulike slutteffekter, f.eks.

  • ProtectGuard – beskyttelse mot flekker, fett, graffiti – overflaten endrer ikke farge etter impregnering.
  • ProtectGuard WL Mat eller ProtecGuard WF – Beskyttelse mot flekker og smuss – overflaten endrer utseende – våteffekt.
  • Imperguard SF – hydrofobisk og antistøvbeskyttelse – overflaten endrer ikke farge etter impregnering.

Hvorfor er det verdt å impregnere:

  • slik beskyttelse vil lette fugeprosessen. Takket være impregnering kan fuging gjøres selv ved oppslemning.
  • fliser vil være flekkbestandige

Vi fortsetter til denne operasjonen etter at limet er helt tørt. Dersom anbefalt impregneringsmiddel er brukt – husk å søke på min. 24 timer før arbeidsstart (noen impregneringer styrker seg til og med 5. dag).

Metode 1 – (verktøy – fugepistol, fugepistol, børste)


Etter påføring av fugemasse med en fugepistol, la den tørke litt. Ved hjelp av et fugeverktøy kutter vi av overflødig fugemasse og glatter overflaten. Før fugemassen tørker kan du også bruke en korthåret børste for å jevne ut og oppnå en mer naturlig fugestruktur.

Metode 2 – halvtørr metode (verktøy – sparkel, fuger, børste)


Minste fugebredde 8mm til 20mm. Konsistensen til fugemassen skal ligne fuktig jord. Etter grundig blanding, press mørtelen og påfør med fugemasse mellom teglflisene. Før fugemassen tørker kan du også bruke en korthåret børste for å jevne ut og oppnå en mer naturlig fugestruktur.

Metode 3 – våt metode – sliming (gummi flyte, svamp flyte, flise bøtte med ruller)


Minste fugebredde 5mm til 20mm. Etter grundig blanding av fugemassen, påfør den på den impregnerte overflaten (1 lag impregnering) og la den tørke i minst 24 timer. Fordel deretter mørtel/fuge jevnt. En praktisk løsning er å bruke en gummisparkel (for fuging av keramiske fliser). Etter å ha spredt fugemassen jevnt, så snart fugemassen begynner å tørke litt (2-3 minutter), begynner du å vaske med en svampesparkel, skyll svampen ofte med rent vann. Etter tidevannet, 5-8 timer etter fuging, anbefaler vi å vaske flisene med en løsning av vann og eddik i forholdet 50/50 eller med en utblomstringsfjerner – Guard Remover® Eco Efflorescence & sement.

ingen dato

🇵🇱 Videomateriale

KAMSTAR CARE GJØR DEG SIKKER PÅ AT DU ELLER EN PROFESJON SOM UTFØRER TJENESTEN VIL MOTTE PROFESJONELL ASSISTANSE FRA OSS PÅ HVER STINN AV MONTERINGEN.