Mikser, sparkel, tannsparkel f.eks 10 x 10, myk gummiflåte, svampflåte, bøtte med ruller.

Terrakottagulvfliser, KAMSTAR teglfliser skal limes til betongbelegget (vi anbefaler å grunne betongbelegget) med vanlig tykklags flislim. Hvis det brukes gulvvarme, bruk et passende lim – fleksibelt (f.eks. WIM ECOFLEX, Sopro SF 450).

Terrakotta- og mursteinsfliser bør legges på et tykt lag lim (ca. 10 mm) slik at det ikke blir lufthull under flisene. Vi anbefaler å påføre en kam med lim på den limte overflaten og påføre lim på hver flis separat – kombinert metode for liming. På denne måten kan alle ujevnheter og forskjeller i tykkelsen på flisene utjevnes. Vær oppmerksom på at materialet er over hundre år gammelt og ikke er helt jevnt på grunn av datidens produksjonsteknologi (håndformede fliser).

Klargjøring av overflaten for impregnering


Etter at limet har stivnet, rengjør overflaten for smuss og vent til den er helt tørr (ved våtrengjøring – vi anbefaler en mikrofibermopp, som vil rengjøre perfekt og ikke fukte underlaget). Hvis flisene er skitne med lim, kan du bruke sandpapir.

Impregnering


Overflaten fri for smuss og tørr må beskyttes med ProtectGuard WL Semi Gloss (halvblank) eller Flat finish (matt) impregnering. Hvis du ønsker å fuge våt, som glaserte fliser, anbefaler vi å påføre ett lag impregnering før fuging (ProtectGuard WL-impregnering kan fortynnes med vann med 1 del vann til 4 deler impregnering). Påfør impregneringen med en børste til overflaten er fullstendig mettet (spred overflødig produkt over overflaten). Brukes ved temperaturer over 10-30 grader C. TØRR MIN. : 24 H FØR FUGING. For utvendige horisontale flater anbefaler vi å bruke ufortynnet ProtectGuard WF.

Fuging (våt metode – anbefalt)


Minste fugebredde 5 mm til 20 mm. Etter å ha blandet fugemassen grundig, hell den på den impregnerte overflaten (1 lag med impregnering får tørke i minst 24 timer). Fordel deretter mørtel/fuge jevnt. En praktisk løsning er å bruke en gummisparkel (for fuging av keramiske fliser). Etter jevn spredning av fugemassen, når den begynner å tørke litt (2-3 minutter), bruk en sparkel med svamp, start vask, skyll ofte svampen med rent vann. Etter tidevannet, 5-8 timer etter fuging, anbefaler vi å vaske flisene med en løsning av vann og eddik i forholdet 50/50 eller med en utblomstringsfjerner – Guard Remover® Eco Efflorescence & sement. La fugemassen tørke helt (minst 72 timer). Påfør deretter to lag ufortynnet impregneringsmiddel på en tørr og ren overflate med 20 minutters mellomrom. På denne måten vil vi også oppnå optimal beskyttelse av leddet. Det bør huskes at forbruket av impregneringsmidlet ved påføring av påfølgende lag reduseres betydelig.

Fuging (halvtørr metode)


Minste fugebredde 8 mm til 20 mm. Konsistensen til fugemassen skal ligne fuktig jord. Etter å ha blandet fugemassen grundig, spre den på de impregnerte flisene (1 lag impregnering – 24 timer fra påføring). Ved hjelp av en fugestav skyver vi fugemassen mellom hullene. Det er viktig å huske å spraye fugemassen med vann (mellom 5 – 10 minutter fra fugemassen er fjernet) slik at den kan stivne skikkelig. Vi anbefaler å gjenta operasjonen så mange ganger som mulig. La fugemassen tørke helt (minst 72 timer).

Påfør deretter to lag ufortynnet impregneringsmiddel på en tørr og ren overflate med 20 minutters mellomrom. På denne måten vil vi også oppnå optimal beskyttelse av leddet. Det bør huskes at forbruket av impregneringsmidlet ved påføring av påfølgende lag reduseres betydelig.

🇵🇱 Videomateriale

KAMSTAR CARE GJØR DEG SIKKER PÅ AT DU ELLER EN PROFESJON SOM UTFØRER TJENESTEN VIL MOTTE PROFESJONELL ASSISTANSE FRA OSS PÅ HVER STINN AV MONTERINGEN.